Yüksek kalorili seçimler YOK
ARTIK!

Mantar salatası

(150 kcal)

2 kişilik malzeme

  • 100 g mantar 

  • ½ yemek kaşığı limon suyu

  • 2 ½ yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tuz + karabiber

  • ¼ demet maydanoz 

  • ½ diş sarımsak

  • 60 g marul

  • 1 yemek kaşığı sirkesi

  • 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği

Hazırlama

Marulu yıkayın, doğrayın ve bir salata kasesine ekleyin. Sirke, zeytinyağı (1 ½ yemek kaşığı), tuz ve karabiberi üzerine ekleyerek karıştırın.

Maydanozu yıkayın ve ince ince doğrayın. Sarımsağı soyun, ezin ve salataya ekleyin.

Kabak çekirdeğini yağsız bir tavada kızartın.

Mantarları temizleyin ve ikiye bölün. Limon suyu eklenmiş suda 2 dakika boyunca bekleyin.

Sonrasında bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek pişirin. Tuz ve karabiber serpin.

Mantarları ve kabak çekirdeklerini salataya ekleyerek iyice karıştırın.